Saeima rīt lems par izmaiņām mikrouzņēmumu nodokļa likmē

(04.02.2015.)

Saeima ceturtdien, 5.februārī, pirmajā lasījumā skatīs grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa likmē. 

Deputātu rosinātie grozījumi paredz saglabāt līdzšinējo mikrouzņēmumu nodokļa likmi deviņu procentu apmērā uzņēmuma saimnieciskās darbības pirmajos trīs gados tiem mikrouzņēmumiem, kuriem gada apgrozījums ir no 7000,01 līdz 100 tūkstošiem eiro. Sākot ar uzņēmuma darbības ceturto gadu, likmi plānots noteikt 12 procentu apmērā no apgrozījuma.

Parlamenta deputāti konceptuāli arī skatīs likumprojektu paketi, lai normatīvajā regulējumā ieviestu direktīvas prasības par noguldījumu garantiju sistēmām.

Lai nodrošinātu Iekšējās drošības birojā kvalificēta personāla piesaisti, Saeima pirmajā lasījumā lems par izmaiņām vairākos likumos. Izmaiņas saistītas ar pērn parlamentā pieņemto likumu, kas nosaka šī biroja kompetenci, un tā uzdevums ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Rītdienas darba kārtībā galīgajā lasījumā kā steidzami ir likuma grozījumi, kas paredz noteikt, ka ne tikai Āfrikas cūku mēra dēļ, bet arī citu dzīvnieku infekcijas slimību laikā Pārtikas un veterinārais dienests varēs bez brīdinājuma pārbaudīt saimniecības.

Deputāti galīgajā lasījumā skatīs Informācijas tehnoloģiju drošības likuma grozījumus, kas paredz izstrādāt vienotus noteikumus kiberdrošības prasībām valsts iestādēs.

Saeima rīt lems par vairāku deputātu sagatavoto likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. Deputātu iesniegtie grozījumi Latvijas Republikas Satversmē un Valsts prezidenta ievēlēšanas likumā paredz ieviest atklātu balsojumu, ievēlot Valsts prezidentu.

Tāpat deputāti lems par valdības iesniegto likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām, kas paredz atvieglot bērna dzimšanas fakta reģistrāciju un dzīvesvietas deklarēšanu.

Saeimas 5.februāra sēdes darba kārtībā ir 23 izskatāmie jautājumi, un darba kārtība pieejama http://ej.uz/vvfr.

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/jrmj.




Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde