Saeimā veidos darba grupu par Valsts prezidenta ievēlēšanas un pilnvaru jautājumiem

(04.02.2015.)

Saeimas Juridiskās komisijas deputāti vienojās par darba grupas izveidošanu, lai diskutētu par Valsts prezidenta ievēlēšanas un pilnvaru jautājumiem, trešdien, 4.februārī, pēc Saeimas Juridiskās komisijas sēdes informēja tās priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Lai arī sēdē izskanēja ļoti atšķirīgi deputātu viedokļi par Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību un amata pilnvarām, komisija bija vienisprātis, ka šis jautājums ir aktuāls visai sabiedrībai un par to ir nepieciešama diskusija, kurā tiek apspriesti jautājumi par prezidenta kandidāta izvirzīšanas kārtību, prezidenta pilnvarām, prezidenta vēlēšanu kampaņu un citiem saistītiem jautājumiem, darba grupas izveides nepieciešamību skaidro G.Bērziņš, papildinot, ka jautājums par darba grupas sastāvu un darba kārtību Juridiskajā komisijā tiks lemts jau tuvākajās nedēļās.

Šodien pieņemtais Juridiskās komisijas lēmums neatbalstīt iesniegtos Satversmes grozījumus, kas paredzēja, ka Valsts prezidentu ievēl tauta, nav lēmums „par” vai „pret” šo ideju, skaidro komisijas priekšsēdētājs. Likumprojekts netika atbalstīts, jo pēc Saeimas Juridiskā biroja un Tieslietu ministrijas pārstāvju norādījumiem tas bija nepilnīgs, ignorējot nepieciešamos vairāku saistīto pantu grozījumus. Atšķirībā no citiem likumprojektiem Saeimā, trīs lasījumos skatot Satversmes grozījumus, nav iespējams tos papildināt ar izmaiņām citos Konstitūcijas pantos, iesniegtā likumprojekta nepilnības atklāj G.Bērziņš.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde