Gundars Daudze Saeimas namā tiekas ar Ruandas vēstnieku

(27.01.2015.)

Otrdien, 27.janvārī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tikās ar Ruandas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Žanu Pjēru Karabarangu (Jean Pierre Karabaranga), kurš Latvijas parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

G.Daudze pauda cerību, ka līdz ar jaunā Ruandas vēstnieka stāšanos amatā abu valstu sadarbība attīstīsies vēl dinamiskāk, īpaši ekonomikas un izglītības jomās. Saeimas priekšsēdētājas biedrs informēja Ruandas vēstnieku par sadarbības pieredzi izglītības jomā Latvijas augstskolās. Tajās mācās studenti no daudzām Āzijas un Āfrikas valstīm, par salīdzinoši zemākām izmaksām iegūstot visā Eiropas Savienībā atzītu izglītību.

Ž.P.Karabaranga iepazīstināja ar Ruandas uzņēmējdarbības vidi, izglītības sistēmu un parlamentāro sistēmu, īpaši uzsverot tās vadošo pozīciju pasaulē pēc sieviešu pārstāvniecības likumdevēju institūcijās – Ruandas parlamentā sieviešu īpatsvars sasniedz 64 procentus.

G.Daudze informēja vēstnieku arī par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES) un tās prioritātēm: ES konkurētspējas un izaugsmes veicināšanu, maksimāla digitālā potenciāla izmantošanu ES izaugsmē, kā arī ES lomas stiprināšanu starptautiskajā arēnā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja, ka Āfrikas kontinenta valstu dienas kārtības jautājumi būs nozīmīgi arī Latvijas prezidentūras ietvaros. 

Diplomātiskās attiecības ar Ruandas Republiku Latvija nodibināja 2007.gada 10.aprīlī. Ruandas vēstnieks pastāvīgi rezidē Hāgā, Nīderlandē.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650512401755/ 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=A3Nd2uCh7UM 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde