Tautsaimniecības komisija atbalsta ierosinājumu mikrouzņēmumiem nodokļa 9 procentu likmi piemērot pirmajos trijos darbības gados

(14.01.2015.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 14.janvārī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz saglabāt līdzšinējo mikrouzņēmumu nodokļa likmi deviņu procentu apmērā uzņēmuma saimnieciskās darbības pirmajos trīs gados. 

Deviņu procentu likme attieksies uz mikrouzņēmumiem, kuriem gada apgrozījums būs no 7000,01 līdz 100 tūkstošiem eiro. Sākot ar uzņēmuma darbības ceturto gadu, likme plānota 12 procentu apmērā no apgrozījuma. 

Iepriekš 2013.gadā grozītais likums paredz pakāpenisku nodokļa palielināšanu līdz 15 procentiem 2017.gadā, un patlaban noteikts, ka mikrouzņēmumu nodokļa likme apgrozījumam līdz 7000 eiro ir deviņi procenti, bet apgrozījumam virs 7000 eiro – 11 procenti gadā. 

Likuma izmaiņas rosinātas, lai uzņēmējdarbības uzsācējiem un mikrouzņēmumiem saglabātu draudzīgu nodokļu politiku, vienlaikus mazinot ēnu ekonomikas īpatsvara palielināšanās risku, teikts likumprojekta anotācijā. 

Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumos trijos lasījumos vēl jāskata Saeimai. 

Par likumprojektu „Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā” kā atbildīgā noteikta Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, taču Tautsaimniecības komisija šodienas sēdē nolēma lūgt Saeimu rītdien lemt par atbildīgās komisijas maiņu, par atbildīgo komisiju nosakot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, informē komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš.       

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā