Cilvēktiesību komisija skatīs Latvijas Radio darbinieku vēstuli par konkursu uz valdes locekļu amatiem

(13.01.2015.)

Trešdien, 14.janvārī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija izskatīs Latvijas Radio darbinieku atklāto vēstuli par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) organizēto konkursu uz Radio valdes locekļu amatiem. 

„Komisijai, kā arī citām institūcijām adresētajā vēstulē radio darbinieki pauduši neizpratni par padomes rīkotā konkursa gaitu un rezultātiem, norādot, ka valdes priekšsēdētāja izvēles process bijis necaurspīdīgs un nedemokrātisks,” stāsta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētaja Inese Laizāne. 

Uz rītdienas komisijas sēdi sniegt komentāru par konkursa nolikumu un skaidrojumu par konkursa norisi un rezultātiem aicināta NEPLP vadība. Tāpat sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Latvijas Radio, kas parakstījuši atklāto vēstuli, informē I.Laizāne.     

Atklātajā vēstulē, ko parakstījuši 164 LR darbinieki, NEPLP aicināta rīkot atkārtotu konkursu uz sabiedriskā radio valdes priekšsēdētāja amatu. 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 14.janvārī, pulksten 10.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā