K.Šadurskis: lielāki budžeta tēriņi nākamgad iespējami, pateicoties ēnu ekonomikas apkarošanai

(12.12.2014.)

„Paredzamais finansiālais ieguvums no ēnu ekonomikas apkarošanas un tēriņu ietaupījums valsts iestādēs ļaus nodrošināt līdzsvarotu un uz ekonomisko izaugsmi vērstu nākamā gada valsts budžetu, kas vērtējams kā valsts sociālās drošības un nacionālās drošības budžets,” piektdien, 12.decembrī, Saeimas namā notiekošajā preses konferencē pauda Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis. 

Komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka budžeta projekta izskatīšana parlamentā norit diezgan saspringtā režīmā, jo ir būtiski, lai tas stātos spēkā no nākamā gada 1.janvāra. Atbildīgā komisija saņēmusi gandrīz 500 priekšlikumus, kas iesniegti gan budžeta projektam un vidēja termiņa ietvara likumprojektam, gan arī budžetu pavadošajiem likumprojektiem, informē K.Šadurskis. 

„Budžeta komisija visus iesniegtos priekšlikumus vērtēs ļoti rūpīgi un atbildīgi, un jau tagad paredzams, ka plašas diskusijas būs par grozījumiem nodokļu un nodevu likumā, kas noteiktos gadījumos kapitālsabiedrības valdes loceklim paredz noteikt personisku atbildību par nodokļu parādu esamību un nespēju tos nomaksāt,” paužot atbalstu plānotajām izmaiņām, sacīja K.Šadurskis un norādīja, ka „dažādās nodokļu krāpniecības shēmās ik gadu valsts kasei garām aiziet ap 800 miljoniem eiro”. 

Valsts budžeta priekšlikumus atbildīgā komisija sāks izskatīt komisijas sēdē, kas plānota pirmdienas, 15.decembra, pēcpusdienā, un darbu turpinās otrdien, 16.decembrī. Plānots, ka Saeima galīgajā lasījumā par nākamā gada valsts budžeta projektu, vidēja termiņa ietvaru un budžetu pavadošajiem 19 likumprojektiem lems ārkārtas sēdē 17.decembrī, informē Budžeta komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā