Saeima ceturtdien lems par nākamā gada valsts budžeta projektu

(10.12.2014.)

Saeima ceturtdien, 11.decembrī, lems par 2015.gada valsts budžeta projekta iekļaušanu parlamenta sēdes darba kārtībā un nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. Tāpat Saeima rīt lems par vidēja termiņa budžeta ietvaru nākamajiem trim gadiem un budžeta projekta pavadošo likumprojektu paketi.

Saeima konceptuāli lems par likuma grozījumiem, kas paredz precizēt Nacionālo bruņoto spēku veicamo uzdevumu loku. Tāpat parlaments pirmajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz novērst Katarā strādājošu Latvijas uzņēmumu dubultu aplikšanu ar nodokļiem. 

Deputāti ceturtdien otrajā lasījumā skatīs grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas visā Eiropas Savienībā paredz ieviest vienotu mehānismu cietušo personu aizsardzībai. 

Parlaments rītdien lems, vai turpināt darbu pie Vietējo pašvaldību referendumu likumprojekta, kas noteiks pašvaldību referendumu ierosināšanas un norises kārtību.

Rītdienas darba kārtībā iekļauti arī deputātu un valdības iesniegtu likumprojektu nodošana izskatīšanai komisijās. Vienā no tiem deputāti rosina no 2016.gada ieviest samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi pienam, dārzeņiem un graudaugiem. Tāpat Saeimai iesniegti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz atcelt iepriekš pieņemtās mikrouzņēmumu nodokļa likmes izmaiņas.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūdz Saeimu iekļaut rītdienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā Autortiesību likuma grozījumus. Tie paredz аtļaut izmantot nenosakāmu autortiesību subjektu darbus bez autortiesību īpašnieku piekrišanas.

Savukārt Juridiskā komisija lūdz parlamentu sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu, kas paredz atlikt Maksātnespējas likuma grozījumu spēkā stāšanos līdz nākamā gada 1.martam. Tas nepieciešams, lai Civilprocesa likumā iestrādātu atbilstošas procesuālās normas. 

Lai pilnveidotu maksātnespējas administratoru darbības regulējumu, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz Saeimu darba kārtībā iekļaut grozījumus Maksātnespējas likumā. Deputātiem būs jālemj, vai turpināt izskatīt šos grozījumus 12.Saeimā.

Tāpat Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija aicinās Saeimu rītdien lemt arī par apropriācijas pārdali, lai varētu nodrošināt iespēju pašvaldībām izmantot valsts informācijas sistēmu savietotāju, sniedzot datus elektroenerģijas tirgotājam par personām, kas atbilst aizsargātā lietotāja statusam – par mazturīgiem iedzīvotājiem un daudzbērnu ģimenēm.

Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgs Saeimu rītdienas darba kārtību papildināt ar lēmuma projektu par piekrišanu izdarīt kratīšanu deputāta Sergeja Potapkina īpašumā.

17.oktobra Saeimas sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/4cvq. Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/yfum



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde