Saeimas priekšsēdētājas biedre tiekas ar Horvātijas vēstnieci

(09.12.2014.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 9.decembrī, Latvijas parlamentā tikās ar Horvātijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Anicu Djamiču (Anica Djamić). Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas. Vēstniece Saeimā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Latviju un Horvātiju vieno labas divpusējās attiecības, un labs pamats to paplašināšanai ir fakts, ka abas valstis ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, turklāt tās saista tiešie avioreisi, vēstniecei sacīja I.Lībiņa-Egnere. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre teica, ka pēdējā Latvijas un Horvātijas parlamentāriešu līmeņa vizīte notika pirms vairākiem gadiem, tāpēc par labu parlamentārās sadarbības stiprināšanai nāktu vizīšu apmaiņa.

Vēstniece sarunā pateicās Latvijai par atbalstu Horvātijai laikā, kad tā vēl tikai mēroja ceļu uz pievienošanos ES. Vienlaikus viņa pauda interesi padziļināt sadarbību ar Latviju ekonomikā un izglītības jomā. Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja studentus no Horvātijas izmantot iespēju iegūt konkurētspējīgu izglītību Latvijas augstskolās.

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere informēja vēstnieci par pēc nepilna mēneša gaidāmo Latvijas prezidentūru ES Padomē, akcentējot, ka mūsu valsts prezidentūras prioritārie virzieni ir ES konkurētspēja un izaugsme, Eiropas digitālā potenciāla iespēju izmantošana ES attīstībā, kā arī ES lomas stiprināšana globālā mērogā.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedre vēstniecei sacīja, ka janvārī Latvijas parlamentā notiks nu jau par tradīciju kļuvušās Saeimas ārlietu debates un uz tām tradicionāli tiek aicināts arī diplomātiskais korpuss. I.Lībiņa-Egnere aicināja arī A.Djamiču apmeklēt šo pasākumu.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157649270048300/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=lk67tC8BXqE&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde