Ojārs Ēriks Kalniņš: Latvijas ES prezidentūra – iespēja demonstrēt Eiropai neatkarības gados sasniegto

(03.12.2014.)

„Simboliski var sacīt, ka Latvija savai pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē ir gatavojusies nu jau nedaudz vairāk kā 23 gadus, proti, tā mūsu valstij ir iespēja kopš neatkarības de facto atjaunošanas sasniegto demonstrēt visai Eiropai.” To Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš uzsvēra trešdien, 3.decembrī, komisijas deputātiem sēdē pārrunājot 2015.gada pirmajā pusē gaidāmās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē aktualitātes.

Latvijas prezidentūra ir arī iespēja mūsu valstij palielināt politisko ietekmi, uzsver Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, akcentējot – lai arī lielāko daļu mūsu prezidentūras darba kārtības nosaka Eiropas Komisija, arī mums pašiem ir iespēja ietekmēt prezidentūras darba kārtību. Tāpat, vadot prezidentūras sanāksmes un darba grupas, Latvijai ir iespēja ietekmēt tajās pieņemtos lēmumus, norāda komisijas priekšsēdētājs.

O.Ē.Kalniņš komisijas sēdē apliecināja, ka ārvalstu amatpersonu un žurnālistu interese par Latviju ir būtiski pieaugusi, un vienlaikus pauda gandarījumu, ka ES institūcijas atzinīgi vērtē Latvijas gatavošanos prezidentūrai.

Uz komisijas sēdi bija aicināta Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa, kura atbildēja uz deputātus interesējošiem jautājumiem par Latvijas prezidentūras īstenošanai paredzēto finansējumu un tā izlietošanas uzraudzību. Savukārt prezidentūras parlamentārās dimensijas koordinatore Linda Kalniņa komisijas deputātus informēja par starpparlamentāro sanāksmju grafiku un tēmām.






Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā