L.Čigāne: labas ziņas Latvijai - Eiropas Komisija oficiāli apstiprinājusi mūsu valsts darbības programmu ES finansējuma izmantošanai

(14.11.2014.)

„Eiropas Komisija oficiāli ir apstiprinājusi Latvijas darbības programmu attiecībā uz Eiropas Savienības fondu finansējuma plānoto izmantošanu 2014.–2020.gada plānošanas periodā, kas paver ceļu šī finansējuma izmantošanai. Tas ir vērā ņemams sasniegums, jo publiski izskanējis, ka teju pusei Eiropas Savienības dalībvalstu darbības programmas šogad netiks apstiprinātas,” pēc Eiropas lietu komisijas sēdes piektdien, 14.novembrī, uzsver komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Eiropas lietu komisija šīsdienas sēdē apstiprināja Finanšu ministrijas sagatavoto Latvijas nacionālo pozīciju 19.novembra Vispārējo lietu padomei, kurā plānots diskutēt arī par aktuālo situāciju saistībā ar dalībvalstu darbības programmu apstiprināšanu.
Darbības programmas mērķis ir definēt prioritāros Eiropas Savienības fondu atbalsta virzienus, tostarp saskaņā ar stratēģiju „Eiropa 2020” un Latvijas Nacionālās attīstības plānu, kā arī noteikt vispārējos principus darbības programmā minēto Eiropas Savienības fondu ieviešanā, uzraudzībā un izvērtēšanā.

„Lai arī Latvijas darbības programma apstiprināta tikai tagad, mūsu valsts jau ir uzsākusi virkni tajā paredzēto aktivitāšu, tostarp Eiropas Komisijas Jauniešu garantijas iniciatīvu, kuras mērķis ir sekmēt jauniešu nodarbinātību,” akcentē L.Čigāne.

Latvijai 2014.–2020.gada plānošanas periodā no Eiropas Savienības fondiem pieejami 4,42 miljardi eiro. Tos paredzēts izmantot transporta infrastruktūras un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju uzlabošanai, kā arī nodarbinātības veicināšanai un sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju atbalstam. Tāpat fondu finansējums paredzēts investīciju palielināšanai pētniecībā un attīstībā, kā arī ieguldījumiem izglītības sistēmā. Finansējumu paredzēts izmantot arī uzņēmēju atbalstam.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā