Mandātu komisiju turpinās vadīt Vitālijs Orlovs

(10.11.2014.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti pirmdien, 10.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Vitāliju Orlovu.

V.Orlovs Saeimā ievēlēts no sociāldemokrātiskās partijas „SASKAŅA” saraksta. 

V.Orlovs bijis iepriekšējo četru parlamenta sasaukumu deputāts, un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju vadījis jau 9., 10. un 11.Saeimā. Iepriekšējā Saeimas sasaukumā viņš darbojās arī Sociālo un darba lietu komisijā, Sabiedrības veselības apakškomisijā, Sociālās drošības apakškomisijā, kā arī vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem un bijis Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas loceklis. Sociālo un darba lietu komisijā V.Orlovs strādās arī 12.Saeimā. 

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēta Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK), savukārt par sekretāru - Ainars Latkovskis (VIENOTĪBA). 

Komisijā tāpat strādās Aldis Adamovičs (VIENOTĪBA), Inga Bite (LRA), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Gunārs Kūtris (NSL), Dainis Liepiņš (LRA), Aivars Meija (NSL), Andris Siliņš (ZZS), Zenta Tretjaka (SASKAŅA) un Jānis Vucāns (ZZS). 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā strādā divi deputāti no katras Saeimā pārstāvētās frakcijas. Komisija sagatavo lēmuma projektus par deputātu mandātu apstiprināšanu vai to atsaukšanu. Pēc komisijas ziņojuma uzklausīšanas Saeima lemj par deputātu saukšanu pie administratīvās atbildības vai kriminālatbildības. Komisijas uzdevums ir pārraudzīt Saeimas deputātu ētikas kodeksa ievērošanu un izskatīt kodeksa pārkāpumu lietas. Komisijas pienākumos ietilpst arī ikmēneša pārskata sagatavošana Saeimai par iesniegumiem, kas saņemti Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, kā arī par to izskatīšanu Saeimas frakcijās un komisijās. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas, un deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

 

Saeimas Preses dienests

 

Sestdien, 20.jūlijā