Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs – Jānis Vucāns

(10.11.2014.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja amatā pirmdien, 10.novembrī, komisijas deputāti ievēlēja Jāni Vucānu.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēts Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), bet sekretāra - Ilze Viņķele (VIENOTĪBA).

J.Vucāns no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta bija ievēlēts Saeimā arī iepriekšējos divos sasaukumos. Deputāts iepriekš strādājis ne tikai Izglītības, kultūras un zinātnes, komisijā, bet arī Eiropas lietu komisijā, Nacionālās drošības komisijā, Pieprasījumu komisijā, Saimnieciskajā komisijā, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kur ieņēma komisijas priekšsēdētāja biedra amatu. J.Vucāns strādājis arī vairākās apakškomisijās un deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. 11.Saeimā J.Vucāns vadīja Baltijas lietu apakškomisiju un bija Latvijas delegācijas vadītājs Baltijas Asamblejā. 2014.gada augustā Baltijas jūras Parlamentārās konferences kārtējā sesijā viņš iecelts par šīs Baltijas jūras reģiona valstu parlamentārās sadarbības organizācijas viceprezidentu.

Komisijas sastāvā ir arī deputāti, Ivans Klementjevs (SASKAŅA), Ņikita Ņikiforovs (SASKAŅA), Arvīds Platpers (NSL), Inguna Rībena (VL-TB/LNNK), Valdis Skujiņš (ZZS), Jānis Upenieks (VIENOTĪBA) un Juris Viļums (LRA).

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārziņā ir vairākas nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne, sports un valodas politika. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā