Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja – Inese Laizāne

(07.11.2014.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju turpmāk vadīs Inese Laizāne. To piektdien, 7.novembrī, nolēma komisijas deputāti, vienbalsīgi ievēlot I.Laizāni komisijas priekšsēdētājas amatā.

I.Laizāne parlamentā ievēlēta no nacionālās apvienības „Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” vēlēšanu saraksta.


Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti ievēlēja Borisu Cileviču (SASKAŅA), savukārt par sekretāru – Augustu Brigmani (ZZS). 

I.Laizāne ievēlēta Saeimā arī divos iepriekšējos parlamenta sasaukumos. I.Laizāne strādājusi gan Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, gan Pieprasījumu komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā, kā arī Valstiskās audzināšanas un Sociālās drošības apakškomisijās un vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.

Komisijas sastāvā ir arī deputāti Lolita Čigāne (VIENOTĪBA), Valters Dambe (ZZS), Arturs Kaimiņš (LRA), Janīna Kursīte (VIENOTĪBA), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Vladimirs Nikonovs (SASKAŅA) un Regīna Ločmele-Luņova (SASKAŅA).

Komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršanas izglītības iestādēs. Komisija izskata cilvēktiesību un sabiedrisko lietu jomas likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār nozares iestāžu darbu. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā