Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja amatā pārvēlēts Sergejs Dolgopolovs

(07.11.2014.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju arī turpmāk vadīs Sergejs Dolgopolovs. To piektdien, 7.novembrī, nolēma komisijas locekļi. Par S.Dolgopolova kandidatūru balsoja astoņi deputāti. 
S.Dolgopolovs 12.Saeimā ievēlēts no sociāldemokrātiskās partijas „SASKAŅA” saraksta. 

Sergejs Dolgopolovs Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā strādā kopš ievēlēšanas 9.Saeimā, bet 11.Saeimas sasaukumā ieņēma komisijas priekšsēdētāja amatu. S.Dolgopolovs vadījis arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju, Mājokļu jautājumu apakškomisiju, kā arī darbojies Eiropas lietu komisijā un vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. 

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Juris Šulcs (VIENOTĪBA), bet par komisijas sekretāru – Ainārs Mežulis(ZZS). Komisijā strādās arī deputāti – Aldis Adamovičs (VIENOTĪBA), Rihards Eigims (ZZS), Nellija Kleinberga (LRA), Māris Kučinskis (ZZS), Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK), Vilnis Ķirsis (VIENOTĪBA), Romāns Mežeckis (NSL), Jānis Tutins (SASKAŅA) un Andris Vilks (VL-TB/LNNK).

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība, civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana, partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija, kā arī dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā un nevalstiskā sektora darbība.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisiju darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs.

Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. 



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde