Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Kārlis Šadurskis

(06.11.2014.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Kārlis Šadurskis. To ceturtdien, 6.novembrī, nolēma komisijas locekļi. Par K.Šadurska kandidatūru balsoja septiņi deputāti, viens deputāts bija pret un viens – atturējās.

Kārlis Šadurskis 12.Saeimā ievēlēts no partijas „VIENOTĪBA” saraksta. 

K.Šadurskis bijis izglītības un zinātnes ministrs, kā arī ievēlēts 8., 9. un 10.Saeimā. Parlamentā viņš strādāja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kā arī darbojies Demogrāfijas lietu apakškomisijā, Korupcijas novēršanas apakškomisijā, Sporta apakškomisijā un vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. K.Šadurskis bijis arī Eiropas Parlamenta deputāts. 

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), bet par sekretāru - Jānis Trupovnieks (ZZS). Komisijā arī strādās deputāti Mārtiņš Bondars (LRA), Ints Dālderis (VIENOTĪBA), Vjačeslavs Dombrovskis (VIENOTĪBA), Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Igors Pimenovs (SASKAŅA), Edgars Putra (ZZS), Ivans Ribakovs (SASKAŅA) un Inguna Sudraba (NSL). 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirms Saeimas balsojumiem izskata likumprojektus, kas saistīti ar valsts budžetu, finansēm un nodokļiem. Tāpat komisija skata ziņojumus par valsts ekonomikas attīstības tendencēm, problēmām un nākotnes perspektīvām. Komisija skata arī Finanšu ministrijas ziņojumus par valsts ekonomisko situāciju un budžeta izpildi. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus. 

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trijās apakškomisijās. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde