Aizsardzības komisiju turpinās vadīt Ainars Latkovskis

(06.11.2014.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju turpinās vadīt Ainars Latkovskis. Tā ceturtdien, 6.novembrī, savā pirmajā sēdē nolēma komisijas deputāti. A.Latkovskis Saeimā ievēlēts no politiskās partijas „VIENOTĪBA” saraksta.

A.Latkovskis parlamentā strādā kopš 8.Saeimas un parlamenta Aizsardzības komisiju līdz šim vadījis arī divos iepriekšējos Saeimas sasaukumos, savukārt 9.Saeimā pildījis komisijas sekretāra amatu. Iepriekšējos parlamenta sasaukumos A.Latkovskis strādājis arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, Sabiedrības saliedētības komisijā, kā arī vairākās apakškomisijās, tostarp Korupcijas novēršanas apakškomisijā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien deputāti ievēlēja Raimondu Bergmani (ZZS), savukārt par sekretāru – Kārli Krēsliņu (VL–TB/LNNK).

Komisijā strādās arī deputāti Jānis Ādamsons (SASKAŅA), Ringolds Balodis (NSL), Aleksejs Loskutovs (VIENOTĪBA), Jānis Ruks (LRA), Kārlis Seržants (ZZS), Veiko Spolītis (VIENOTĪBA), Edvīns Šnore (VL–TB/LNNK), Zenta Tretjaka (SASKAŅA) un Mihails Zemļinskis (SASKAŅA).

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārraudzībā ir nacionālās drošības, valsts aizsardzības, iekšlietu, tieslietu un korupcijas novēršanas jomas.

Komisijas priekšsēdētājs vienlaikus ir arī Nacionālās drošības padomes loceklis un piedalās valsts augstāko amatpersonu un institūciju vienotas darbības saskaņošanā nacionālās drošības jomā. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs.

Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā