Deputāti iztaujās iekšlietu ministru par policijas rīcību, namīpašniekiem piespiežot īrniekus atstāt mājokļus

(01.10.2014.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien, 2.oktobrī, iztaujās iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi par policijas rīcību gadījumos, kad denacionalizēto namu īpašnieki piespiež īrniekus negaidīti atstāt savus mājokļus.

„Komisija jau vairakkārt vērtējusi cilvēktiesību aspektus un policijas rīcību gadījumos, kad atsevišķi denacionalizēto namu īpašnieki ar bandītiskām metodēm cenšas panākt un arī panāk īrnieku izlikšanu. Terorizējot un iebiedējot iedzīvotājus, dzīvokļiem pretlikumīgi tiek atslēgti pamatpakalpojumi – ūdens un apkure, aizmetinātas mājokļu durvis. Pēc vēršanās policijā vai valsts iestādēs seko jauni terora pasākumi. Šo māju īrnieki – viņu vidū ir arī gados veci un par sevi rūpēties nespējīgi cilvēki, kā arī cilvēki ar maziem bērniem - par spīti spēkā esošajiem īres līgumiem un nomaksātajiem maksājumiem tiek izlikti no sava vienīgā mājokļa,” situāciju skaidro komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

„Tas, vai tiks pielikts punkts cilvēku nelikumīgai izlikšanai no īres dzīvokļiem, ir atkarīgs no iekšlietu ministra Kozlovska kunga iesaistīšanās un policijas augstāko amatpersonu enerģiskās rīcības. Domāju, ka neiztikt arī bez policijas pašattīrīšanās,” norāda I.Mūrniece.

Komisijas sēde paredzēta ceturtdien, 2.oktobrī, plkst.12.30 Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēžu zālē 403.telpā, Jēkaba ielā 16.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā