Saeima rīt sanāks uz pirmo sēdi rudens sesijā

(03.09.2014.)

Saeima ceturtdien, 4.septembrī, sanāks uz pirmo kārtējo sēdi šī gada rudens sesijā. Parlamenta darba kārtībā iekļauti 13 jautājumi.

Galīgajā lasījumā plānots izskatīt likumprojektu par Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi 2014.-2020.gada plānošanas periodā.

Otrajā lasījumā parlaments skatīs grozījumus Enerģijas dzērienu aprites likumprojektā, kura mērķis ir regulēt enerģijas dzērienu tirdzniecību un reklamēšanu, tostarp aizliedzot iegādāties enerģijas dzērienus personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu.

Tāpat parlaments konceptuāli skatīs grozījumus likumos, kas paredz, ka no 2015.gada 1.jūlija darba devējiem darbnespējas lapās vairs nebūs jāapstiprina, ka darbinieks nav ieradies darbā laika periodā, par kuru izsniegta darbnespējas lapa.

Lai pilnībā ieviestu ES direktīvas prasības attiecībā uz dzelzceļa drošību, Saeima pirmajā lasījumā vērtēs grozījumus Dzelzceļa likumā.

Saeimas komisijas lūgs iekļaut darba kārtībā likumprojektu paketi, kas paredz Latvijā ieviest notiesāto elektronisko uzraudzību kā alternatīvu ieslodzījumam.

Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs iekļaut rītdienas darba kārtībā likumprojektu par valsts 2014.gada valsts budžeta apropriācijas pārdali, lai atbalstītu piena ražotājus, kuri cietuši no Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret mūsu valsti.

4.septembra sēdē iekļauti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū likuma grozījumi, lai dienu pēc Dziesmu un deju svētkiem, ja tā iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu noteiktu par brīvdienu.

Saeimas 4.septembra sēdes darba kārtība pieejama  http://ej.uz/d3bc.  

 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde