Saeima galīgajā lasījumā lems par būtiskām izmaiņām lauksaimniecības zemes tirdzniecībā

(02.07.2014.)

Saeima ceturtdien, 3.jūlijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, kas paredz ieviest būtiskas izmaiņas lauksaimniecības zemes tirdzniecībā. Šādu izmaiņu mērķis ir mūsu valsts zemes resursu ilgtspējīga saglabāšana, veicinot iedzīvotāju ieinteresētību lauksaimnieciskajā ražošanā.

Sēdes sākumā Saeimas deputātus plānojusi uzrunāt Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kura ziņos parlamentam par Latvijas nacionālo drošību. Saeimas ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā iekļauti 34 jautājumi, tostarp deviņus likumprojektus Saeima skatīs galīgajā lasījumā.

Rītdienas sēdē deputāti galīgajā lasījumā lems par izmaiņām maksātnespējas regulējumā, kas paredz privātpersonu maksātnespējas procesa reformu, tostarp būtiski samazinot parādu saistību dzēšanas termiņu un ieviešot tā saukto nolikto atslēgu principu mantai, kas kalpojusi kā nodrošinājums.

Lai pastiprinātu būvdarbu uzraudzību un būvniecības procesos iesaistīto atbildību, Saeima galīgajā lasījumā lems par Būvniecības likuma grozījumiem.

Rīt parlamentārieši galīgajā lasījumā steidzamības kārtā lems arī par Valsts aizsardzības finansēšanas likuma pieņemšanu, kas paredz finansējumu valsts aizsardzībai līdz 2020.gadam pakāpeniski palielināt līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta.

Saeima otrajā lasījumā kā steidzamu skatīs Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda vadības likumu, kas turpmākajos septiņos gados noteiks Eiropas Savienības fondu vadības vispārējos pamatprincipus.

Tāpat Saeima rīt otrajā lasījumā skatīs jauna likuma projektu, kas paredz noteikt kārtību valsts uzņēmumu pārvaldīšanai. Savukārt, lai veicinātu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, parlamentārieši lems par konceptuālu atbalstu Rūpnieciskā īpašuma likuma projektam.

3.jūlija Saeimas ārkārtas sesijas sēdē deputāti lems arī par vairāku deputātu un Ministru kabineta iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par likumprojektu „Grozījumi Maksātnespējas likumā”, kas paredz noteikt, ka administratori amata darbībās pielīdzināmi valsts amatpersonām. Tāpat parlamentārieši lems, vai izskatīšanai komisijās nodot deputātu sagatavotu likumprojektu, kas paredz izveidot publiski pieejamu uzturlīdzekļu nemaksātāju – parādnieku datu bāzi.

Saeimas 3.jūlija ārkārtas sesijas sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2o5d.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde