Aizsardzības komisija izbraukuma sēdē Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī iepazīsies ar jūras robežas kontroli

(13.06.2014.)

Lai praksē iepazītos ar mūsu valsts jūras robežas kontroli, kā arī robežsargu profesionālo sagatavotību, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 16. un 17.jūnijā dosies izbraukuma sēdē uz Liepāju, Pāvilostu un Ventspili, informē komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Deputātiem būs iespēja uz kuģa vērot Valsts robežsardzes paraugdemonstrējumus, tostarp, imitējot jūras robežas pārkāpēja vajāšanu gaisā un uz ūdens, izbraukuma sēdes darba kārtību iezīmē A.Latkovskis.

Izbraukuma sēdes laikā pirmdien, 16.jūnijā, Aizsardzības komisijas deputāti Liepājā apmeklēs Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku mācību centru un iepazīsies arī ar ūdenslīdēju apmācību, tāpat paredzēts NBS Jūras spēku flotiles Jūras operāciju centra apmeklējums (JSF). Viens no galvenajiem JSF uzdevumiem ir mūsu valsts teritoriālo ūdeņu un ekskluzīvās ekonomiskās zonas novērošana un kontrole.

Lai iepazītos ar aviācijas izmatošanu jūras robežas uzraudzībā, deputātiem arī plānots Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Ventspilī apmeklējums.

Savukārt otrdien, 17.jūnijā, Aizsardzības komisijas deputāti viesosies robežsardzes Jūras operāciju koordinācijas centrā un Jūras robežuzraudzības dienestā Ventspilī.

NBS Jūras spēku mācību centra apmeklējums pirmdien, 16.jūnijā, paredzēts plkst.12.00, Liepājā, Atmodas bulvārī, bet tikšanās NBS Jūras spēku flotiles Jūras operāciju centrā Liepājā, Roņu ielā 2 plkst.12.55.

Paraugdemonstrējumi uz kuģa RK-12 „VALPAS” paredzēti plkst.15.45, bet Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Ventspilī apmeklējums plkst.17.50. 

Savukārt otrdien, 17.jūnijā, robežsardzes Jūras operāciju koordinācijas centrā komisijas deputāti viesosies plkst.9.15 Ventspilī, Ostas ielā 33 un Jūras robežuzraudzības dienestā - plkst.10.15 Ventspilī, Fabrikas ielā 12a.

 

Saeimas Preses dienests 

Sestdien, 20.jūlijā