Eiropas lietu komisija sveic Lietuvu ar gatavību eiro ieviešanai nākamgad

(04.06.2014.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica sveic mūsu kaimiņvalsti Lietuvu ar Māstrihtas kritēriju izpildi, par ko trešdien, 4.jūnijā, paziņojusi Eiropas Komisija un kas ir formāls pamats turpmākā eiro ieviešanas procesa sākšanai.

„Māstrihtas kritēriju izpilde ir ļoti pozitīvs novērtējums gan Lietuvas īstenotajai fiskālajai un ekonomiskajai politikai, gan Baltijas reģiona ekonomikai kopumā. Tas rada pārliecību, ka mēs – Latvija, Lietuva un Igaunija – atrodamies stabilā, drošā un ilgtspējīgā reģionā, kas ir būtisks signāls arī investoriem,” uzsver Z.Kalniņa-Lukaševica, atzīmējot, ka līdzvērtīgu vērtējumu Baltijas ekonomikai nupat sniedza arī lielākās starptautiskās reitingu aģentūras.

„Eiropas Komisijas atzinība Lietuvai un starptautisko reitingu aģentūru atzinība Baltijai ir ceļazīme tālākai izaugsmei,” akcentē Z.Kalniņa-Lukaševica, Latvijas kontekstā uzsverot, ka ir jāturpina iesāktās reformas un jārada droša un radoša uzņēmējdarbības vide, tādējādi palielinot iedzīvotāju labklājību.

Z.Kalniņa-Lukaševica arī uzsver, ka Eiropas Komisijas paziņojumam nav tikai ekonomisks raksturs. „Tas ietver arī politisku vēstījumu. Proti, no vienas puses, gatavību atbrīvot vietu vēl vienam lēmējam pie galda par Eiropas ekonomisko un fiskālo politiku, no otras - apņemšanos šo iespēju atbildīgi īstenot.”

Tāpat Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja uzsver, ka Latvija kā valsts, kas eirozonai pievienojās šī gada sākumā, ir uzkrājusi būtisku pieredzi un ir gatava tajā dalīties arī ar kaimiņvalsti Lietuvu.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā