Saeima ceturtdien lems par izmaiņām lauksaimniecības zemes tirdzniecībā

(14.05.2014.)

Saeima ceturtdien, 15.maijā, kārtējā sēdē otrajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, ar kuriem paredzēts ieviest izmaiņas lauksaimniecības zemes tirdzniecībā, lai veicinātu mūsu valsts iedzīvotāju ieinteresētību lauksaimnieciskajā ražošanā.

 Savukārt galīgajā lasījumā Saeima rītdien lems par grozījumiem Noguldījumu garantiju likumā, kas paredz noteikt, ka noguldītājs garantēto atlīdzību būs tiesīgs saņemt piecu gadu laikā pēc noguldījumu nepieejamības iestāšanās.

 Tāpat galīgajā lasījumā rītdienas sēdes darba kārtībā ir Krimināllikuma grozījumi, ar kuriem paredzēts precizēt likuma pantu par genocīda, nozieguma pret cilvēci, mieru vai kara nozieguma attaisnošanu. Likuma grozījumi arī paredz kriminālatbildību personām, kas izmantojušas nepilngadīgu prostitūtu pakalpojumus, kā arī jaunus ierobežojumus psihoaktīvo vielu izplatībai.

Otrajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai paredzētu administratīvo atbildību par jaunu psihoaktīvo vielu un to saturošo izstrādājumu neatļautas izgatavošanas, glabāšanas, pārvadāšanas vai realizācijas pieļaušanu savā valdījumā esošā kustamā vai nekustamā īpašumā.

Pirmajā lasījumā deputāti konceptuāli lems par likumprojektiem, lai Latvija varētu izpildīt visas Pasaules Pasta savienības dalībvalstīm noteiktās nacionālās procedūras.

Saeimas sēdē deputāti lems arī par vairāku Ministru kabineta iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū grozījumi Jūras vides aizsardzības un pārvaldības jomā, ar kuriem paredzēts likumu papildināt ar jūras piesārņojuma definīciju, kā arī noteikt, ka Latvija var izstrādāt stingrākus jūras aizsardzības pasākumus.

Tāpat Saeima lems par grozījumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā nodošanu komisijām. Likumprojektā paredzēts pārskatīt naudas soda minimālo un maksimālo apmēru par pārkāpumiem aviācijas jomā, jo līdzšinējā administratīvo sodu sistēma neļauj pilnībā nodrošināt gaisa kuģu lidojumu un sabiedrisko drošību.  

Rīt parlaments lems arī par piekrišanu deputāta Jāņa Upenieka saukšanai pie administratīvās atbildības.

Saeimas 15.maija sēdes darba kārtībā iekļauti kopumā 20 jautājumi, un tā pieejama http://ej.uz/2o5d.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/mpbi.  

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde