Saeima ceturtdien lems par VDK dokumentu publisku pieejamību

(07.05.2014.)

Saeima ceturtdien, 8.maijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu”, kas paredz bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu publisku pieejamību pēc to zinātniskās izpētes, kas būs jāveic līdz 2018.gada 31.maijam.

 Galīgajā lasījumā rītdien Saeima skatīs arī izmaiņas mantojuma tiesību regulējumā, modernizējot un risinot problēmas pašreizējā kārtībā, kas skar laulātos, radiniekus un adoptētos, testamenta formas un mantojuma aizgādnību.

 Tāpat Saeima galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, ar kuru plānots pieņemt un apstiprināt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas konvenciju par savstarpēju administratīvo palīdzību nodokļu jomā, lai nodrošinātu plašāku sadarbību nodokļu informācijas apmaiņā ar valstīm, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstis vai ar kurām Latvijai nav noslēgtas nodokļu konvencijas vai nodokļu informācijas apmaiņas līgumi.

 Otrreizējā caurlūkošanā deputāti rīt lems par Imigrācijas likuma grozījumiem, kas paredz mainīt darījumu slieksni, no kura ārvalstniekam var piešķirt uzturēšanās atļauju, un atteikties no termiņuzturēšanās atļauju kvotām, kā arī no ieceres piešķirt uzturēšanās atļaujas pret iemaksām valsts budžetā.

Pirmajā lasījumā parlaments rīt konceptuāli lems par izmaiņām nodokļu un nodevu likumā, kas paredz maksu par vairākiem Valsts policijas sniegtajiem pakalpojumiem noteikt kā valsts nodevas.

Tāpat pirmajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Ārstniecības likumā, ar kuriem paredzēts uzlabot tiesisko regulējumu ārstniecības personu kompetenču jomā, precizēt vairākas definīcijas, ieviest kosmetoloģijas speciālistu un podologu sertifikāciju, kā arī noteikt veselības informācijas sistēmas autentifikācijas rīku izmantošanas kārtību un procedūras ierakstu autentiskuma nodrošināšanu.

Rītdienas sēdē Saeima arī lems, vai nodot izskatīšanai Saeimas komisijās piecu deputātu sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem paredzēts liegt iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un vadītāja apliecību personām, ja konstatēts, ka tās pēdējo trīs gadu laikā lietojušas narkotiskās, psihotropās vai jaunās psihoaktīvās vielas vai to izstrādājumus, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota.

8.maija sēdes darba kartībā ir arī lēmuma projekts par Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību Eiropas Savienības militārajā operācijā Centrālāfrikas Republikā.

Saeimas 8.maija sēdes darba kārtībā iekļauti 28 jautājumi, un tā pieejama http://ej.uz/2o5d.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/68b8.   

 

Saeimas Preses dienests

 

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde