Saeimā prezentēs pastmarku par godu Latvijas un Gruzijas diplomātisko attiecību divdesmitgadei

(26.03.2014.)

Saeimas namā piektdien, 28.martā, prezentēs Latvijas un Gruzijas diplomātisko attiecību divdesmitgadei veltītu pastmarku, kas būs abu valstu kopizdevums.

Pastmarku ar pirmās dienas zīmogu simboliski apzīmogos Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Teimurazs Džandžalija (Teimuraz Janjalia). Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs.

Svinīgajā pasākumā, kas sāksies plkst.11.00, filatēlistiem un citiem interesentiem būs iespēja Saeimas nama Lielajā vestibilā apzīmogot pastmarku un īpašo aploksni ar pirmās dienas zīmogu. Pasākums Saeimā turpināsies līdz plkst.12.00. Līdztekus jaunās pastmakas pirmās dienas zīmogošana no plkst.7.30 līdz 19.00 norisināsies pasta centrā „Sakta”, Brīvības bulvārī 32, Rīgā. 

Latvijas un Gruzijas kopizdevuma pastmarkas dizaina autors ir Gruzijas mākslinieks Georgs Kartvelišvili. Pastmarkā attēloti būtiski abu valstu neatkarības simboli – Brīvības piemineklis Latvijas galvaspilsētā Rīgā un Piemineklis Mātei Gruzijai galvaspilsētā Tbilisi, un tās nominālvērtība būs 85 eiro centi. Pastmarka izdota 50 000 eksemplāru tirāžā.

Latviju un Gruziju vieno draudzīgas un konstruktīvas attiecības, ko apliecina intensīvs politiskais dialogs un aktīvie kontakti starp abu valstu iedzīvotājiem. Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Gruziju tika nodibinātas 1993.gada 11.martā. Pērn novembrī, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai tiekoties ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili (David Usupashvili), abu valstu amatpersonas atklāja diplomātisko attiecību divdesmitgadei veltītās pastmarkas dizainu.

Latvijas un Gruzijas diplomātisko attiecību divdesmitgadei veltītās pastmarkas pirmās dienas zīmogošanas atklāšanas pasākums Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11 notiks piektdien, 28.martā, plkst.11.00. 

 

Mediju ievērībai!
Pasākuma laikā TV un foto iespēja. Mediju ierašanās Saeimas nama Lielajā vestibilā līdz plkst.10.50.



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde