Vēl nedēļu jauniešiem iespēja piedalīties eseju konkursā par Baltijas ceļu

(24.03.2014.)

Vēl tikai vienu nedēļu līdz 31.martam 10. līdz 12.klašu skolēni no visām trim Baltijas valstīm aicināti piedalīties konkursā un iesūtīt eseju „Ko man nozīmē Baltijas ceļš”. Trīs labāko darbu autoriem būs iespēja 23. un 24.oktobrī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā būt klāt Baltijas Asamblejas (BA) 33.sesijā. 

Jaunieši aicināti iesūtīt esejas, norādot savu vārdu un uzvārdu, uz e-pastu BAesejukonkurss@saeima.lv vai pa pastu uz adresi - Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija, M.Trokšņu iela 2, Rīga, LV-1811.

Darbus katrā klašu grupā BA Latvijas delegācija vērtēs atsevišķi. Katrā grupā divi labākie darbi tiks izvirzīti otrajai kārtai, kurus vērtēs BA Prezidijs.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit: https://www.saeima.lv/prese/BA_eseju_konkurss.pdf 

Konkursa mērķis ir motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomikas un sociālajos procesos, veicināt interesi par Baltijas valstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kultūras mantojumu un reģiona attīstību. 

Eseju konkursu organizē Latvijas Republikas Saeima un Baltijas Asambleja.

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā