Deputāti iepazīsies ar valsts līdzekļu izlietojumu skolotāju algām

(18.03.2014.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 19.martā, iepazīsies ar valsts līdzekļu izlietojumu skolotāju algām. Deputāti skatīs Valsts kontroles ziņojumu par valsts līdzekļu izlietojuma likumību un lietderību, nodrošinot pedagogu atlīdzību republikas pilsētu un novadu izglītības iestādēs.

Ņemot vērā Valsts kontroles secinājumus, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nespēj kontrolēt valsts naudas izlietojumu skolotāju algām, komisija plāno vērtēt atbildīgās ministrijas rīcību un turpmākos soļus pedagogu atalgojuma samilzušo problēmu risināšanai, kā arī aicināt ministriju regulāri informēt par Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu, norāda komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa.

Valsts kontrole secinājusi, ka, īstenojot politiku pedagogu darba kvalitātes novērtēšanas un atbilstošas darba samaksas sistēmas jomā, IZM nav spējusi izpildīt izglītības attīstības pamatnostādnēs noteiktos uzdevumus, kā arī izveidot caurskatāmu skolotāju darba samaksas sistēmu.

Revīzija tika veikta atbildīgajā ministrijā, 16 pašvaldībās un 46 izglītības iestādēs par laika posmu no 2012.gada līdz 2013.gadam.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties IZM, Valsts kontroles un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 19.martā, plkst.12.30 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. 





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā