Parlamenta skolu programmā „Iepazīsti Saeimu” iesaistījušies 2600 skolēnu

(14.03.2014.)

Parlamenta skolu programmā „Iepazīsti Saeimu” kopš 2012.gada rudens iesaistījušies 2600 skolēnu no 51 skolas. Šī programma piedāvā interaktīvu lekciju, dodot iespēju jauniešiem izprast parlamenta ikdienas darbu un noskaidrot, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi un kā jaunieši paši var tajā līdzdarboties.

Lai stāstītu par Saeimas darbu, skolu programmas ietvaros parlamenta pārstāvji dodas uz Latvijas skolām. Programmā var iesaistīties ikviena skola, iepriekš piesakoties lekcijai. Skolu programmas lekciju iespējams noklausīties arī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, apvienojot to ar Saeimas sēdes apmeklējumu un ekskursiju pa Saeimas namu.

Lielu interesi par piedalīšanos šajā izglītojošajā programmā izrādījušas skolas no visiem Latvijas novadiem, un patlaban lekcijai jau pieteikušās vairāk nekā 40 skolas.

Saeimā izstrādātā interaktīvā prezentācija ļauj skolēniem nostiprināt un papildināt mācību stundās gūtās zināšanas par parlamenta darbu. Jauniešiem tā ir iespēja arī uzdot jautājumus un balsojumos paust savu nostāju.

Programmas mērķis ir radīt jauniešos interesi par politiskajiem procesiem Latvijā, rosināt sekot tiem līdzi un iesaistīties, kā arī izglītot par Saeimu - tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, kā arī par demokrātiju un sabiedrības līdzdalību.

Pēc piedalīšanās skolu programmas lekcijā katra klase saņem Saeimas priekšsēdētājas parakstītu apliecinājumu par dalību tajā.

Lai piedalītos interaktīvajā lekcijā, šonedēļ parlamentā viesojās Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas 12.klases skolēni, savukārt Saeimas pārstāvji ar izglītojošo lekciju par parlamenta darbu šonedēļ viesojas divās skolās Latgalē – Preiļu Valsts ģimnāzijā un Riebiņu vidusskolā.

Saeimas mājaslapā izveidotajā kartē var aplūkot, kuru skolu audzēkņi ir noklausījušies skolu programmas lekciju. Mājaslapā arī pieejama pieteikuma anketa parlamenta apmeklējumam un cita informācija https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu.

Skolu programma „Iepazīsti Saeimu” tika uzsākta 2012.gada 19.oktobrī. Pieteikties lekcijai var, zvanot pa tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv.





Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde