Saeima konceptuāli lems, vai atlikt elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām

(12.03.2014.)

Saeima ceturtdien, 13.martā, pirmajā lasījumā skatīs grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz līdz 2015.gada 1.janvārim atlikt iepriekš plānoto elektrības tirgus atvēršanu mājsaimniecībām šī gada aprīlī.

Saeima galīgajā lasījumā rītdien lems par grozījumiem Enerģētikas likumā, paredzot gāzes tirgus atvēršanu iedzīvotājiem ne agrāk kā 2017.gada aprīlī.

Saeima galīgajā lasījumā skatīs arī priekšlikumus izmaiņām likumā, lai mazinātu administratīvo slogu elektronisko sakaru komersantiem.

Sēdes darba kārtībā izskatīšanai trešajā galīgajā lasījumā iekļauti arī grozījumi valsts sociālās apdrošināšanas likumā, lai noteiktu, ka personas, kas maksā sezonas laukstrādnieka ienākuma nodokli, būs sociāli apdrošinātas pensijai.

Savukārt otrajā lasījumā Saeima rīt lems par stingrākām prasībām kredītiestāžu, maksājumu pakalpojumu sniedzēju un elektroniskās naudas iestāžu uzraudzībā, kā arī par tiesību paplašināšanu krājaizdevu sabiedrībām.

Rītdienas sēdē paredzēts lemt arī par to, vai nodot izskatīšanai komisijās deputātu sagatavotos grozījumus likumos, kas paredz pasākumus sintezētu psihoaktīvo vielu izplatības ierobežošanai, kā arī pastiprināt administratīvo un kriminālatbildību par šo vielu aprites aizlieguma neievērošanu.

Saeimas 13.marta sēdes darba kārtībā kopumā ir 15 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/6ih2.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/9agg.   

 

Saeimas Preses dienests

 

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde