Saeima ceturtdien lems par administratīvā sloga mazināšanu nodokļu deklarāciju iesniedzējiem

(26.02.2014.)

Lai mazinātu administratīvo slogu nodokļu deklarāciju iesniedzējiem, Saeima ceturtdien, 27.februārī, galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām”. Izmaiņas paredz, ka Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzamās nodokļu un informatīvās deklarācijas vairs nebūs elektroniski jāparaksta.

Lai policijai noteiktu pienākumu informēt bāriņtiesu par lēmumu nošķirt bērnu, ja tas saistīts ar draudiem bērna brīvībai, veselībai vai dzīvībai, Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

Parlaments rītdien otrajā lasījumā lems grozījumiem Komercķīlas likumā, kas paplašinās komercķīlas devēju loku un reģistrācijai pakļauto lietu uzskaitījumu, kā arī paredzēs citus pasākumus normatīvā regulējuma pilnveidošanai un modernizēšanai.

Saeima otrajā lasījumā skatīs arī Preču un pakalpojumu drošuma likuma grozījumus, ar ko valdībai tiks uzdots izstrādāt gāzes balonu aprites un uzraudzības kārtību.
Lai vienkāršotu starptautiskajās misijās dienošo karavīru un zemessargu piedalīšanos tautas nobalsošanā un parakstu vākšanā, Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu”.

Saeima ceturtdien konceptuāli skatīs izmaiņas likumā, kas dos iespēju pašvaldībām brīvprātīgi apvienoties, kā arī pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz izveidot Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvo padomi.

Tāpat rītdienas sēdes darba kārtībā iekļauts 10 deputātu pieprasījums Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai par valdības deklarācijā minēto prioritāšu izpildi.

Deputāti ceturtdienas Saeimas sēdē lems arī par deputātu un Ministru kabineta sagatavotu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Nodošanai Saeimas komisijās kopumā iesniegti trīs likumprojekti, tostarp ierosinājums noteikt attaisnotos izdevumus par izglītību un medicīnas pakalpojumiem vismaz minimālās darba algas apmērā.

Saeimas 27.februāra sēdes darba kārtībā kopumā ir 16 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/oyu7.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/f1i7.



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde