Saeima lems par pakāpenisku gāzes tirgus atvēršanu

(19.02.2014.)

Saeima ceturtdien, 20.februārī, otrajā lasījumā skatīs grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz - gāzes tirgus atvēršana notiks vairākos posmos, sākot no šī gada 4.aprīļa.

Galīgajā lasījumā parlaments rītdien skatīs grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz noteikt, ka turpmāk administratīvā atbildība par taksometra nenodrošināšanu ar noteiktām prasībām atbilstošu aprīkojumu būs pārvadātājam – juridiskai personai.

Lai veicinātu Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi, parlaments rītdienas sēdē galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs grozījumus Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likumā, kas nodrošinās iespēju interesentiem pieteikties un šī gada pirmajā pusē uzsākt ES fondu projektu īstenošanu 2014.–2020.gada plānošanas periodā.

Savukārt, lai nodrošinātu pilnīgu valsts noslēpuma objektu saglabāšanu un aizsardzību un nepieļautu to nokļūšanu nepiederošu personu rokās, Saeima lems par konceptuālu atbalstu grozījumiem likumā „Par valsts noslēpumu”. 

Tāpat deputāti lems par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sagatavotie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz noteikt, ka  par nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekli uzskatāms medijs, kura sniegto pakalpojumu var saņemt vismaz 60 procentos valsts teritorijas.

Juridiskā komisija lūgusi izslēgt no rītdienas Saeimas  sēdes darba kārtības grozījumus Krimināllikumā, kas paredz brīvības atņemšanu par PSRS vai nacistiskās Vācijas pret Latvijas Republiku īstenotās agresijas publisku noliegšanu, attaisnošanu, slavināšanu vai ļaunprātīgu, rupju vai aizvainojošu apšaubīšanu.

Saeimas 20.februāra sēdes darba kārtībā kopumā ir 18 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/maee



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde