Ēnu dienā Saeimā jaunieši no visas Latvijas nepastarpināti iepazīs parlamenta darbu

(11.02.2014.)

Ēnu dienā Saeimā trešdien, 12.februārī, deputātu, darbinieku, žurnālistu un parlamenta viesu ēnām jau tradicionāli būs iespēja ne tikai būt klāt parlamenta komisiju un frakciju sēdēs, bet arī noklausīties Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas stāstījumu par parlamenta darbu un kopīgi nofotografēties uz Lielajām marmora kāpnēm. Kopumā Saeimas deputātus un darbiniekus ēnos vairāk nekā 200 skolēni un studenti no visiem Latvijas novadiem – Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales.

Šajā dienā jaunieši varēs vērot Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Gruzijas vēstnieku. Tāpat Jēkaba ielas ēnām būs iespēja piedalīties erudīcijas konkursā un pārbaudīt savas zināšanas par Saeimu, kā arī aplūkot parlamenta reprezentācijas telpas un individuāli nofotografēties Ēnu dienas kolāžai.

Kā ierasts, visvairāk jaunieši vēlējās ēnot Saeimas priekšsēdētāju S.Āboltiņu. Kopumā S.Āboltiņu bija pieteikušies ēnot 52 jaunieši, un, izvērtējot viņu motivāciju, tika izvēlētas četras ēnas. Iespēja iepazīt Saeimas priekšsēdētājas darba ikdienu būs Elīnei Dembskai no Liepājas 8.vidusskolas, Leldei Kristai Kalniņai no Ventspils 1.ģimnāzijas, Airisai Kalniņai no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, kā arī Vitālijam Markušam no Saldus Profesionālās vidusskolas.

Visvairāk ēnotāju būs no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas - 10 jaunieši, savukārt septiņi no Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, seši no Jaunjelgavas vidusskolas, bet pa pieciem skolēniem no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Grobiņas ģimnāzijas, Rojas vidusskolas un Dobeles Valsts ģimnāzijas.

Ēnot pieteikušies jaunieši arī no citām Latvijas skolām un augstskolām, tostarp, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes.
Saeima jau sesto reizi kļūs par ēnu devēju, un šajā laikā parlaments ir atzīts par vienu no populārākajām ēnošanas vietām Latvijā.

Trešdien, 12.februārī, Ēnu diena Saeimā plānota visas dienas garumā. Ar dalībnieku sarakstu un informāciju par pasākuma norisi var iepazīties Saeimas mājaslapā: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1.

Mediju un viesu ievērībai!Ja plānojat trešdien, 12.februārī, uz Saeimu nākt ar savām ēnām, lūgums caurlaides pieteikt savlaicīgi. Savukārt Ēnu dienas rītā uz Saeimu aicinām nākt laikus, jo caurlaižu saņemšanai, iespējams, būs nepieciešams ilgāks laiks.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde