Saliedētības komisija trešdien skatīs jautājumu par finansējumu diasporas bērnu vasaras nometnēm

(20.01.2014.)

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 21.janvārī, skatīs jautājumu par valsts budžeta finansējumu diasporas un Latvijas bērnu kopīgajām vasaras nometnēm.

„Diasporas bērnu vasaras nometņu norise jau divus gadus ir apliecinājusi savu kvalitāti un nepieciešamību. To komisija norādīja Ministru kabinetam jau 2014.gada valsts budžeta plānošanas laikā. Valsts budžeta projekta izskatīšanas gaitā ir noticis pārpratums – nav precīzi norādīts finansējuma mērķis, tomēr mēs ceram, ka tas tiks novērsts rītdienas Ministru kabineta sēdē. Līdz ar to trešdienas komisijas sēdē deputāti vai nu varēs pieņemt zināšanai, ka jautājums beidzot sekmīgi atrisināts, vai arī būs jālemj par tālāku tā risinājumu,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, akcentējot, ka Sabiedrības saliedētības komisija diasporas un Latvijas bērnu kopīgās vasaras nometnes definējusi kā sabiedrības integrācijas prioritāti.

Tāpat komisija trešdienas sēdē skatīs jautājumu par atbalstu vidusskolēnu konkursam „Jaunais Kultūras kanons”, kā arī jautājumu par naturalizācijas pirmo svinīgo ceremoniju Liepājā, saņemot Latvijas pilsoņa pasi. Plānots, ka tā notiks trešdien, 29.janvārī.

Komisijas sēde notiks trešdien, 21.janvārī, plkst.12.00 Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 407.telpā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā