Saeima ceturtdien lems par atteikšanos no reģistrācijas apliecību obligātas izsniegšanas uzņēmumiem, medijiem un reliģiskajām organizācijām

(15.01.2014.)

Saeima ceturtdien, 15.janvārī, galīgajā lasījumā skatīs likumu grozījumus, kas paredz atteikties no reģistrācijas apliecību obligātas izsniegšanas uzņēmumiem.

Savukārt, lai mazinātu administratīvo slogu reģistrētajiem masu informācijas līdzekļiem un reliģiskajām organizācijām, Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā un likumā „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”. Šie grozījumi cita starpā arī paredz atteikšanos no reģistrācijas apliecību obligātas izsniegšanas medijiem un reliģiskajām organizācijām.

Parlaments rītdienas sēdē galīgajā lasījumā lems par grozījumiem septiņos likumos, lai līdzšinējā Hipotēku un zemes banka, kas pārveidota par valsts akciju sabiedrību „Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”, arī pēc reorganizācijas veiktu ar zemes reformu saistītās darbības.

Lai efektivizētu patērētāju tiesību un interešu aizsardzības sistēmu, Saeima otrajā lasījumā skatīs grozījumus Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā un Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Tāpat parlaments otrajā lasījumā skatīs jauno Arodbiedrību likumu, kas būtiski modernizēs līdzšinējo regulējumu un fundamentālus uzlabojumus nav pieredzējis kopš deviņdesmito gadu sākuma.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija rītdienas sēdē lūgusi iekļaut likumprojektu „Par Latvijas pārstāvību Eiropas Stabilitātes mehānisma valdē un Direktoru padomē”, lai nodrošinātu Latvijas kā eirozonas dalībvalsts piedalīšanos Eiropas Stabilizācijas mehānismā. Likumprojekts nosaka procedūru pilnvarojumu iegūšanai balsošanai Eiropas Stabilitātes mehānisma padomēs.

Saeimas 15.janvāra sēdes darba kārtībā kopumā ir 18 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/c1vu.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/yrsk



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde