Deputāti klātienē iepazīsies ar NMPD darbu

(13.01.2014.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un divu apakškomisiju deputāti otrdien, 14.janvārī, izbraukuma sēdē apmeklēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai klātienē iepazītos ar tā darba specifiku, tehnisko aprīkojumu, kā arī mediķu un citu dienestā strādājošo darba apstākļiem.

„Ir pagājis vairāk nekā mēnesis kopš Zolitūdes traģēdijas, kas bija liels fizisks un psiholoģisks pārbaudījums arī iesaistītajiem mediķiem un dienesta speciālistiem. Izbraukuma sēdē lūkosim, cik gatavi mūsu mediķi ir plaša mēroga katastrofām un darbam ekstremālos apstākļos, kāds aprīkojums ir viņu rīcībā un cik veiksmīgi tiek koordinēts darbs ar glābšanas dienestu. Vēlamies arī klātienē iepazīties, kā norit ātrās palīdzības speciālistu ikdienas darbs un ar kādām problēmām saskaras mediķi, kuri katru dienu glābj līdzcilvēku dzīvības,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, Sabiedrības veselības apakškomisijas un Sociālās drošības apakškomisijas izbraukuma sēde Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā notiks otrdien, 14.janvārī, plkst.13.00 Rīgā, Laktas ielā 8. 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā