Publisko izdevumu un revīzijas komisija vērtēs Rīgas brīvostas paveikto Valsts kontroles sniegto ieteikumu ieviešanā

(16.12.2013.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 17.decembrī, vērtēs Rīgas brīvostas progresu Valsts kontroles sniegto ieteikumu ieviešanā.

Šī gada 13.martā Publisko izdevumu komisija, iepazīstoties ar Valsts kontroles veiktās likumības revīzijas „Rīgas brīvostas pārvaldes darbības atbilstības normatīvo aktu prasībām” rezultātiem, nolēma, ka Rīgas brīvostai un Valsts kontrolei ir jāinformē komisija par revīzijā sniegto ieteikumu ieviešanas gaitu. Kopumā revīzijās Rīgas brīvostas pārvaldei tika sniegti 23 ieteikumi ostas pārvaldīšanai, finanšu vadībai un grāmatvedības uzskaitei. Pārvalde apņēmās sniegtos ieteikumus ieviest līdz 2013.gada 1.oktobrim.

Rītdienas komisijas sēdē aicināti piedalīties Valsts kontroles, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Rīgas domes un Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 17.decembrī, plkst.12.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Šogad pavasarī Valsts kontrole nāca klajā ar paziņojumu par Rīgas brīvostas pārvaldē veikto revīziju, kurā tika konstatēts, ka pārvaldes darbība nav bijusi atbilstoša labas pārvaldības principiem un tiesību aktu prasībām, kā rezultātā ir pieļauti nelikumīgi un nelietderīgi finanšu līdzekļu tēriņi.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā