Parlaments lems par pilnveidojumiem Saeimas vēlēšanu norisē

(11.12.2013.)

Lai turpmāk Saeimas vēlēšanās vēlētāji varētu nobalsot iepriekš, savu balsi nododot glabāšanā, un atvieglotu balsošanas kārtību karavīriem, kuri dienestu pilda starptautiskajās misijās, Saeima ceturtdien, 12.decembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā.

Vēlētājs, kurš nobalsojis iepriekš, bet pēc tam savu izvēli nolēmis mainīt, tajā pašā iecirknī vēlēšanu dienā drīkstēs pārbalsot, anulējot iepriekš glabāšanā nodoto balsi, paredz Saeimas vēlēšanu likuma grozījumi. Savukārt karavīri un zemessargi balsot varēs starptautiskās operācijas rajonā. 

Lai atceltu aizliegumu Latvijā importēt un eksportēt donoru dzimumšūnas, pirmajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā. Kā norāda likumprojekta autori, starp Latvijas iedzīvotājiem nav pietiekami daudz brīvprātīgu dzimumšūnu donoru, kuri atbilstu izvirzītajiem kritērijiem.

Savukārt grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā, ko parlaments skatīs pirmajā lasījumā, paredz noteikt, ka iekšlietu struktūrās var dienēt tikai personas, pār kurām nav nodibināta aizgādnība, kā arī virkni citu izmaiņu. 

Saeima ceturtdien lems arī par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, kā arī divu tiesnešu apstiprināšanu amatā. 

Kopumā 12.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/nj3b

Tāpat Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien vienojās lūgt Saeimu 12.decembra sēdē pirmajā lasījumā skatīt arī grozījumiem Enerģētikas likumā, kas paredz gāzes tirgus atvēršanu Latvijas uzņēmumiem un mājsaimniecībām.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/r6ux



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde