Ojārs Ēriks Kalniņš: Ukrainas valdībai un opozīcijai kopīgi jārod miermīlīgs situācijas risinājums

(11.12.2013.)

„Lai atrisinātu situāciju Ukrainā, ir jāiet miermīlīga risinājuma, nevis konflikta saasināšanas ceļš, opozīcijas un valdības pārstāvjiem sēžoties pie sarunu galda,” uzsver Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, trešdien, 11.decembrī.

Ārlietu komisija turpinās sekot līdzi notiekošajam Ukrainā, uzsver O.Ē.Kalniņš, apliecinot, ka Ukraina kā Eiropas Savienības Austrumu partnerības valsts ir viena no Latvijas ārpolitiskās sadarbības prioritātēm. Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs nosoda Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu rīcību, pielietojot vardarbību pret miermīlīgajiem demonstrantiem, un pauž cerību, ka situācija nesaasināsies.

„Sarunu atsākšana ar Eiropas Savienību un Asociācijas līguma un Brīvās tirdzniecības līguma parakstīšana apliecinātu Ukrainas gatavību tuvoties Eiropas Savienības vērtībām, kā arī stiprinātu Ukrainas ekonomiku,” norāda komisijas priekšsēdētājs, paužot atbalstu Ukrainas iedzīvotāju eirointegrācijas centieniem. „Uzskatu, ka arī Krievijai kā Ukrainas kaimiņvalstij nepieciešami ekonomiski spēcīgi kaimiņi. Ukraina par tādu var kļūt, mērojot eirointegrācijas ceļu,” akcentē O.Ē.Kalniņš.


 
Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā