Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par izmaiņām bijušo Valsts prezidentu sociālajās garantijās

(04.12.2013.)

Saeima ceturtdien, 5.decembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā „Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu”, kas paredz mainīt sociālo garantiju apjomu personām, kuras bijušas Valsts prezidenta amatā.

Jaunā likuma redakcija paredz, ka valstij bijušie prezidenti vairs nav jānodrošina ar valsts dzīvokli, taču plānots palielināt bijušā prezidenta ikmēneša pensiju - 85 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma līdzšinējo 50 procentu vietā. Līdztekus paredzēts noteikt, ka bijušajam prezidentam netiks maksāta pensija, ja viņš ieņem Saeimas deputāta, Ministru kabineta locekļa vai parlamentārā sekretāra amatu, kā arī virkni citu izmaiņu. 

Galīgajā lasījumā paredzēts skatīt arī grozījumus Imigrācijas likumā, kas noteiks izmaiņas termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas nosacījumos ārvalstu investoriem, kuri iegulda kapitālsabiedrībās.
Saeima rīt galīgajā lasījumā skatīs grozījumus arī likumā „Par grāmatvedību”, paredzot pienākumu komersantiem, kuriem apturēta vai atjaunota darbība, veikt inventarizāciju un sagatavot saimnieciskās darbības pārskatu.

Tāpat deputāti galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”, kas paredz papildināt reglamentēto profesiju sarakstu ar trim jaunām profesijām – pirotehniķis, spridzinātājs un spridzināšanas darbu vadītājs. 

Lai noteiktu būtiskus jauninājumus apsardzes iestāžu un komersantu darbībā, Saeima otrajā lasījumā skatīs jauno Apsardzes darbības likumu. 

Ceturtdienas Saeimas sēdē deputāti lems arī par 15 likumu grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par trim likumprojektiem, kas paredz noteikt jaunu veselības aprūpes finansēšanas kārtību, ieviešot veselības apdrošināšanu un sasaistot tiesības uz valsts budžeta apmaksātu veselības aprūpi ar nodokļa deklarēšanu un nomaksu.

Saeimas 5.decembra sēdes darba kārtībā iekļauti 30 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/v7kd

Saeimas sēde sāksies uzreiz pēc 28.novembra ārkārtas sēdes turpinājuma. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/kpum


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde