Pēc Saeimas priekšsēdētājas iniciatīvas darbam Zolitūdes traģēdijas izvērtēšanas sabiedriskajā komisijā virza bijušo tiesnesi Ināru Šteinerti

(02.12.2013.)

Saeimas Prezidijs šodien, 2.decembrī, nolēma virzīt bijušo Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ināru Šteinerti darbam 21.novembra traģēdijas apstākļu un seku izvērtēšanas sabiedriskajā komisijā.

I.Šteinerti kā Saeimas pārstāvi darbam sabiedriskajā komisijā personīgi uzrunājusi Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kuras aicinājumam I.Šteinerte atsaukusies.

„Komisijai savā darbā jābūt profesionālai, vispusīgai un atklātai, lai spētu objektīvi izvērtēt notikušo un sniegt sabiedrībā ļoti nepieciešamas un gaidītas atbildes par notikušo. Šteinerte ir nenoliedzami pieredzējusi tiesnese, kura savā karjerā iztiesājusi virkni sarežģītu, sabiedrībai nozīmīgu lietu, šādi iemantojot arī lielu sabiedrības uzticamību,” Saeimas virzīto pārstāvi raksturo S.Āboltiņa.

I.Šteinertei par ieguldījumu judikatūras un likumdošanas attīstībā šī gada septembrī piešķirts Goda tiesneša nosaukums.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu Zolitūdes traģēdijas apstākļu un seku izvērtēšanas sabiedriskās komisijas pienākums būs analizēt situāciju, kas radusies pēc 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas un sniegt priekšlikumus nepieciešamajām izmaiņām, lai šādas traģēdijas mūsu valstī vairs neatkārtotos. Iecerēts, ka komisija savus darbības rezultātus un secinājumus iesniegs traģēdijas izmeklēšanas procesa virzītājam.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde