Ozoliņš: Tautsaimniecības komisija nolemj izsaukt „Maxima” akcionārus sniegt paskaidrojumus

(28.11.2013.)

„Tautsaimniecības komisijas deputāti atbalstīja ierosinājumu izsaukt uz Latviju veikalu tīkla „Maxima” akcionārus sniegt paskaidrojumus par viņu darbinieku bezatbildīgajiem un neētiskajiem paziņojumiem Latvijas medijos, kā arī iespējamo izvairīšanos no atbildības par viņu veikalā notikušo traģēdiju.” To ceturtdien, 28.novembrī, pēc Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš.

„Latvijas valdība ir centusies maksimāli nākt pretī ārzemju investoriem un ieklausīties viņu vēlmēs. Investoriem radītā vide mūsu valstī ir pavērusi plašas peļņas iespējas. Pretī šīm biznesa iespējām, kas radītas Latvijā, investoriem ir arī pienākumi un atbildība,” uzskata J.Ozoliņš. „Saeimas deputāti vēlas pārliecināties, ka uzņēmums mainīs savu politiku visos aspektos, uz kuriem ir norādes traģēdijas kontekstā, sākot no ugunsdrošības un civilās aizsardzības, beidzot ar darba tiesībām un būvniecību.”

„Uzņēmums „Maxima” pēc Zolitūdes traģēdijas neizrāda cieņpilnu attieksmi un atbildīgu rīcību attiecībā pret Latvijas iedzīvotājiem, un uzņēmuma pārstāvja paziņojums, ka „Maxima” vadība nejūtas vainīga un neplāno atkāpties, ir cinisma un nihilisma kalngals,” pauž Tautsaimniecības komisijas vadītājs. 

„Medijos ir ziņas par it kā plānotajām kompensācijām cietušajiem, ko izmaksās veikala pārstāvji, tomēr mēs vēlamies, lai „Maxima” akcionāri apliecina gan klātienē, gan ar rakstisku apņemšanos, ka kompensācijas tiks izmaksātas,” uzsver J.Ozoliņš. „Pretējā gadījumā tie vienkārši ir vārdi, kuriem nav apliecinājuma darbos. Nekur civilizētā pasaulē nenotiek tā, ka 54 cilvēki iet bojā, bet akcionāru iesaiste krīzes risināšanā nenotiek.”





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā