Jānis Reirs rīt sasauc Saeimas Budžeta komisijas sēdi, lai lemtu par līdzekļu piešķiršanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem

(26.11.2013.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs trešdien, 27.novembrī, sasaucis komisijas sēdi, lai lemtu par līdzekļu piešķiršanu kompensāciju izmaksai Zolitūdes traģēdijas upuru tuviniekiem un cietušajiem.

 „Budžeta komisija operatīvi sagatavos nepieciešamo Saeimas lēmumu un piedāvās parlamentam jau šīs nedēļas Saeimas sēdē ceturtdien apstiprināt Ministru kabineta lēmuma izpildei nepieciešamo līdzekļu pārdali, lai traģēdijas upuru tuvinieki un cietušie šo atbalstu saņemtu bez kavēšanās,” uzsver Budžeta komisijas priekšsēdētājs. 

 Traģēdijā lielveikalā Zolitūdē netaisnīgi zaudētās dzīves, tuvinieku un draugu sāpes nekas nespēs atlīdzināt, taču sniegt visu nepieciešamo palīdzību un atbalstu cietušajiem un bojāgājušo ģimenēm un nekavējoties izmeklēt traģēdijas iemeslus, un saukt pie atbildības vainīgās amatpersonas šobrīd ir valsts svarīgākais neatliekamais pienākums, uzsver komisijas priekšsēdētājs.

Ministru kabinets šodien, 26.novembrī, konceptuāli atbalstīja kompensāciju izmaksu traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem 10 tūkstošu latu apjomā un cietušajiem – piecu tūkstošu latu apjomā. Par šo līdzekļu avotu valsts budžetā jālemj Saeimai.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde trešdien, 27.novembrī, notiks pulksten 9.30 Jēkaba ielā 10/12, 106.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde