Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par jaunu televīzijas bezmaksas apraides modeli

(20.11.2013.)

Saeima ceturtdien, 21.novembrī, steidzamības kārtā galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, ar ko plānots izveidot jaunu televīzijas bezmaksas apraides modeli. Tas paredz noteikt, ka Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei būs jāorganizē konkurss sabiedriskā pasūtījuma ietvaros uz trim bezmaksas televīzijas apraidē esošajām kanālu vietām, piešķirot tām valsts budžeta finansējumu, un tādējādi nodrošinātu, ka bezmaksas virszemes televīzijas apraidē no 2014.gada 1.janvāra būtu vairāk nekā divi televīzijas kanāli – LTV1 un LTV7.

Tāpat deputāti galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, kas tostarp paredz noteikt, ka pašvaldības nevarēs noteikt lētākas sabiedriskā transporta biļetes, kā vienīgo kritēriju minot tikai iedzīvotāju dzīvesvietu, un izveidot vienotu sabiedriskā transporta pakalpojumu sistēmu.

Tāpat Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt, ka turpmāk transportlīdzekļa īpašniekam būs Satversmē garantētās tiesības apstrīdēt un pārsūdzēt viņam piemēroto sodu, ja braukšanas ātruma pārsniegšanu fiksēs ar fotoradaru, bet automašīnas īpašnieks pārkāpuma brīdī nebūs vadījis transportlīdzekli.

Pirmajā lasījumā parlaments rītdienas sēdē lems arī par jaunu Tiesu ekspertu likumprojektu, kas noteiks vienotu tiesu ekspertīžu veikšanas kārtību, kā arī novērsīs līdz šim praksē konstatētās nepilnības.

Lai pagarinātu izpildītāju un fonogrammu producentu tiesības uz to radīto skaņu ierakstu aizsardzību no 50 līdz 70 gadiem, kā arī, lai stiprinātu izpildītāju tiesības uz atlīdzību, Saeima konceptuāli pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Autortiesību likumā, ar kuriem paredzēts pārņemt Eiropas Savienības direktīvu.

Parlamenta rītdienas sēdes darba kārtībā ir četru personu apstiprināšana tiesneša amatā. Tāpat deputāti lems par grozījumiem divu Latvijas augstskolu – Sporta pedagoģijas akadēmijas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Satversmēs.

21.novembra Saeimas sēdē deputāti lems par četru likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Kopumā Saeimas 21.novembra sēdes darba kārtībā iekļauti 18 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/d65m.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/zbsn


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde