Raimonds Vējonis kā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības izaicinājumu min infrastruktūras starpsavienojumus

(01.11.2013.)

Lai arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionu raksturo stabilitāte, aktīvs dialogs un sadarbība, kā arī augsta konkurētspēja un strauja izaugsme, tomēr reģiona organizācijām ir vēl neizmantos sadarbības potenciāls virknē jomu, tostarp infrastruktūras starpsavienojumu izveidē transporta un enerģētikas jomās. To trešdien, 30.oktobrī, pauda Baltijas Asamblejas (BA) prezidents Raimonds Vējonis, uzrunājot Ziemeļu Padomes (ZP) sesijas dalībniekus Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.

Tāpat jāintensificē pozīciju koordinēšana Eiropas mērogā, lai Baltijas jūras reģions runātu vienā balsī, kā arī jāstiprina Baltijas jūras reģiona valstu sadarbība tādās praktiskās jomās kā reģionālais tūrisms, pētniecība un inovācijas, vienotā digitālā tirgus attīstība un cīņa pret organizēto noziedzību, uzsvēra R.Vējonis.

Lai Baltijas reģions nekļūtu par Eiropas perifēriju, bet reālu piemēru citiem reģioniem Baltijas un Ziemeļvalstīm, efektīvāk jāizmanto pašiem savi resursi un jāvienojas par konkrētiem sadarbības virzieniem, akcentēja BA prezidents. 

ZP sesijas dalībnieki kopā ar Ziemeļvalstu premjeriem debatēja arī par Ziemeļvalstu sadarbības nākotni, labklājības sistēmu, starptautisko sadarbību un kultūru.

R.Vējonis no 29.līdz 31.oktobrim piedalījās Ziemeļu Padomes 65.sesijā Oslo.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā