Saeima ceturtdien lems par patvēruma procedūras pilnveidošanu

(23.10.2013.)

Lai pilnveidotu patvēruma procedūru, Saeima ceturtdien, 24.oktobrī, steidzamības kārtā galīgajā lasījumā lems par apjomīgiem grozījumiem Patvēruma likumā, kas paredz ieviest patvēruma meklētāju reģistru un noteikt atbalstu valsts valodas apguvei personām, kurām noteikts alternatīvais statuss.

Savukārt grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” paredz izveidot vienotu publisko personu un iestāžu sarakstu, iekļaujot tajā ziņas par atvasinātām publiskām personām, tiešās pārvaldes un pastarpinātās pārvaldes iestādēm. Tādējādi informācija par vairāk nekā 1300 publiskajām personām un iestādēm būs pieejama vienuviet.

Deputāti otrajā lasījumā skatīs arī grozījumus Aizsargjoslu likumā un ar to saistīta likuma grozījumus, kas paredz ieviest aizsargjoslas ap militārajiem jūras novērošanas tehniskajiem līdzekļiem.

Parlamenta rītdienas sēdes darba kārtībā ir trīs personu apstiprināšana tiesneša amatā un vienas personas atbrīvošanu no tā.

23.oktobra Saeimas sēdē deputāti lems par divu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Kopumā Saeimas 24.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 11 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/xcqd.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/9iuw

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde