Tautsaimniecības komisija vienojas par subsidētās elektroenerģijas nodokļa tālāko virzību

(22.10.2013.)

Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 22.oktobrī, pauda atbalstu subsidētās elektroenerģijas nodokļa (SEN) likumprojekta tālākai virzībai, vienlaikus vienojoties veikt nepieciešamos uzlabojumus tajā, informē komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš.

„Gan daudzie iesniegtie priekšlikumi šim likumprojektam, gan arī šodien uzklausītie visdažādāko jomu pārstāvju viedokļi apliecina faktu, ka esošā sistēma ar subsidēto elektroenerģiju un obligāto iepirkuma komponenti nevar saglabāties šādā formā,” akcentē J.Ozoliņš, norādot, „ka tā ietekmē gan pašvaldību un to iedzīvotāju maksājumus par elektroenerģiju un siltumu, gan arī lauksaimniecības un ražošanas sfērā strādājošos uzņēmumus”.

„Komisijas deputāti ir vienisprātis, ka nākamajā gadā obligātā iepirkuma komponente nedrīkst pieaugt, turklāt būtu jāparedz atbalsts siltumnīcu saimniecībām un ražotājiem, kuri koģenerācijas procesā par izejmateriālu izmanto koksnes biomasu, utilizē kūtsmēslus un saražoto siltumenerģiju izmanto savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai,” norāda komisijas priekšsēdētājs.

Tautsaimniecības komisijas deputāti šodienas sēdē nolēma lūgt Zemkopības ministrijai iegūt apliecinājumu no Finanšu ministrijas, ka plānotie atbalsta pasākumi nepārkāpj Eiropas Savienības regulējumu par valsts atbalstu uzņēmumiem. Ekonomikas ministrijai savukārt lūgts izvērtēt iesniegto priekšlikumu ietekmi uz obligāto iepirkuma komponenti (OIK) apjomu 2014.gadā, rūpējoties, lai nākamgad OIK nepieaugtu.

Gala lēmumu par subsidētās elektroenerģijas nodokli plānots pieņemt komisijas sēdē 24.oktobrī.





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā