Juridiskajā komisijā konceptuāls atbalsts Satversmes preambulas projektam

(30.09.2013.)

Saeimas Juridiskās komisijas deputātu vairākums piektdien, 27.septembrī, komisijas paplašinātajā sēdē pauda konceptuālu atbalstu Egila Levita sagatavotajam Latvijas Republikas Satversmes preambulas projektam.

„Uzklausot komisijas deputātu un frakciju pārstāvju viedokļus, redzam, ka vairums klātesošo deputātu atbalsta gan Satversmes preambulas nepieciešamību, gan uzskata Levita kunga sagatavoto projektu par labu pamatu turpmākam darbam. Kā nākamais solis preambulas izstrādē iezīmējas 25.oktobrī Latvijas Universitātē plānotā konference, kurā plašākā ekspertu, sabiedrības pārstāvju un politiķu lokā diskutēsim par preambulas nepieciešamību un saturu,” norāda Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne.

Juridiskā komisija šodien rīkoja paplašināto sēdi, kurā preambulas projektu prezentēja tā autors Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas priekšsēdētājs, Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, savukārt komisijas locekļi, Saeimas frakciju un frakcijām nepiederošo deputātu pārstāvji pauda viedokļus par preambulas nepieciešamību un piedāvāto redakciju.


Komisijas sēdes audioieraksts: https://www.saeima.lv/prese/2013_09_27_12_00_JK.mp3
Fotogrāfijas no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157635941027943/




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā