Saeima konceptuāli lems par jaunu regulējumu arodbiedrībām un apsardzei

(25.09.2013.)

Lai pilnveidotu un modernizētu arodbiedrību darbības tiesisko regulējumu Saeima ceturtdien, 26.septembrī, pirmajā lasījumā vērtēs jauna Arodbiedrību likuma projektu.

 Savukārt, lai uzlabotu apsardzes pakalpojumu kvalitāti, kā arī noteiktu prasības komersantiem, kas veiks skaidras naudas pārrobežu pārvadājumus, un ieviestu speciālas atļaujas šādu darbību veikšanai, Saeima pirmajā lasījumā vērtēs jauno Apsardzes darbības likumu.

 Parlaments rītdien pirmajā lasījumā lems arī par grozījumiem valsts sociālās apdrošināšanas likumā, kas paredz sociāli apdrošināt sezonas laukstrādniekus, ja viņu ienākumi no visiem darba devējiem pārsniegs 70 eiro mēnesī, un grozījumiem likumā „Par autoceļiem”, kas paredz iespēju stāvlaukumus pie valsts galvenajiem ceļiem iznomāt komersantiem.

Rītdienas sēdē deputāti arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām”, kas paredz ieviest valsts nodevu par pilsonības reģistrācijas iesnieguma izskatīšanu. Valsts nodeva, kuras apmēru un maksāšanas kārtību noteiks Ministru kabinets, būs jāmaksā personām, kurām ir tiesības reģistrēties Latvijas pilsonībā un kurām pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijā.

Saeima rītdien lems arī par Ārlietu komisijas sagatavotajiem grozījumiem Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā, kas paredz, ka par diplomātu var būt Latvijas pilsonis, kuram nav citas valsts pilsonības. Izņēmuma gadījumā, ja tas nepieciešams Latvijas valsts interesēs, Ministru kabinets varēs lemt par diplomātiskā ranga piešķiršanu dubultpilsonības gadījumā. 

Kopumā Saeimas 26.septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 24 jautājumi, un sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2o5d.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem par uzņēmumu „Latvijas Mobilais Telefons” un „Lattelecom” apvienošanu un par iedzīvotāju veselības aprūpi Latvijā. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/dz8m.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde