Aizsardzības komisija vērtēs, vai nepieciešamas izmaiņas uzturēšanās atļauju izsniegšanas nosacījumos ārvalstu investoriem

(24.09.2013.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien, 25.septembrī, skatīs valdības iesniegto ziņojumu par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu ārvalstu investoriem, kā arī vērtēs, vai nepieciešamas izmaiņas šādu atļauju izsniegšanas nosacījumos.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis akcentē, ka rītdienas sēdes jautājums pašlaik ir politiķiem un sabiedrībai aktuāls, taču termiņuzturēšanās atļaujas ārvalstu investoriem komisijas uzmanības lokā ir katru gadu, jo valdībai parlamentam ir jāziņo par to ietekmi uz valsts budžetu, kā arī sabiedrības un tautsaimniecības attīstību. Ņemot vērā, ka šādu uzturēšanās atļauju pieteikumu skaits pieaug, Imigrācijas likumā nepieciešams izdarīt izmaiņas, norāda A.Latkovskis.

Deputāti rītdien iepazīsies ar Iekšlietu ministrijas sagatavoto ziņojumu, kurā aplūkota termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas dinamika, kā arī ārvalstu investīciju ietekmes izvērtējums.

Sēdē aicināti piedalīties Iekšlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks trešdien, 25.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā