Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem vēl 56 likumos latu nomaiņai pret eiro

(18.09.2013.)

Saeima ceturtdien, 19.septembrī, galīgajā lasījumā steidzamības kārtā lems par vēl 56 likumprojektiem, kas saistīti ar pāreju no latiem uz eiro. Izmaiņas likumos nepieciešamas, lai tajos minētos latus aizstātu ar eiro.

Galīgajā lasījumā Saeima rītdien skatīs arī atbildīgās Juridiskas komisijas virzītos grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz turpmāk arī Satversmes tiesas tiesnešus ievēlēt amatā atklātā balsojumā Saeimā.

Konceptuāli pirmajā lasījumā Saeima lems par deviņiem likumprojektiem, tostarp, par grozījumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, kas paredz ar nodokli neaplikt ienākumu, kas gūts, ja atsavināts nekustamais īpašums, kas nepieciešams autoceļa vai dzelzceļa būvniecības vai rekonstrukcijas vajadzībām.

Deputāti rīt konceptuāli skatīs arī jauna likuma projektu, kas paredz noteikt, kā turpmāk publiskajai personai būs jāpārvalda savas kapitāla daļas un kapitālsabiedrības.

Tāpat Saeima pirmajā lasījumā lems par deputātu ierosinājumu sociālās apdrošināšanas iemaksas par darba ņēmējiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem daļēji segt no valsts budžeta līdzekļiem.

12.septembra Saeimas sēdē deputāti lems par divu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās -grozījumiem likumā „Par prakses ārstiem” un likumā „Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”, kas ļautu nekavējoties ierobežot jaunu apreibinošo vielu izplatību, negaidot attiecīgās vielas risku novērtēšanas procedūru un iekļaušanu aizliegto vielu sarakstos. 

Tāpat parlaments ceturtdien skatīs desmit deputātu pieprasījumu veselības ministrei par situāciju veselības aprūpes nozarē. Saeimas Pieprasījumu komisija šo pieprasījumu nav atbalstījusi.

Kopumā Saeimas 19.septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 74 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama ej.uz/egco.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz piecu deputātu jautājumiem par uzņēmumu „Latvijas Mobilais Telefons” un „Lattelecom” apvienošanu. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas ej.uz/7hbs.

 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā