Saeimā stažējas studenti no Vācijas

(29.08.2013.)

Saeimā Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros līdz 27.septembrim jau trešo gadu stažējas divi studenti no Vācijas. Jauniešiem būs iespēja iepazīt Saeimas deputātu, frakciju un komisiju darbu, kā arī apmeklēt lekcijas Latvijas Universitātē.

Stipendiāti tika izraudzīti īpašā atlases konkursā, un iespēju stažēties parlamentā ieguva jaunieši, kam ir interese un priekšzināšanas par mūsu valsti. Melānija Franka (Melanie Frank) ir ieguvusi bakalaura grādu Eiropas studijās. Pašlaik viņa turpina studijas maģistrantūrā, apgūstot politikas zinātni, un prakses laikā vēlas paplašināt zināšanas par parlamenta sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Savukārt Sebastians Reiters (Sebastian Reiter), kurš maģistrantūrā studē politikas zinātni un Eiropas Savienības jautājumus, praksē vēlas iegūt papildu zināšanas, tostarp par nacionālo parlamentu lomu Eiropas Savienības un ārlietu jomā.

Jaunieši Saeimas deputātu Ineses Lībiņas-Egneres (RP), Viktora Valaiņa, Ata Lejiņa (Vienotība), Inas Druvietes (Vienotība), Lolitas Čigānes (Vienotība) un Edvarda Smiltēna (Vienotība) vadībā iepazīsies ar Saeimas ikdienas darbu frakcijās un Saeimas komisijās, kā arī tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Visas prakses laikā studenti no Vācijas apmeklēs lekciju kursus Latvijas Universitātē.

Tāpat Saeimā stažējas Ventspils Augstskolas studenti Rihards Vitenbergs un Laila Moreina, kuri praksē pildīs vācu – latviešu valodas tulku pienākumus.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.jūlijā